Betegségek kontra Öröm projekt

A testünk pontosan tudja mikor, mit, miért csinál.
A levegővételt sem kell tudatosan irányításunk alatt tartani. Nincs szükség rá, hogy kigondoljuk, vajon ezt milyen gyakran "kellene" tennünk, és ritkán jut eszünkbe azon gondolkozni is, hogy vajon mások mit szólnak ahhoz, hogy a mi testünk hogyan vesz levegőt. A testünk hálistennek pontosan tudja mikor, mennyi levegő kell neki, és ha hagyjuk, úgy veszi a levegőt, ahogy azt igényli. Sőt, afelől is teljesen biztosak lehetünk, hogy egyre intenzívebben fogja jelezni, ha ezt mi esetleg felülbírálnánk (akár kifejezett céllal, mondjuk hogy oxigén palack nélküli mélymerülés rekordot döntsünk).

De mi van akkor, ha bármelyik testi működésről vagy funkcióról kialakul egy nézőpontunk, hogy azt hogy lesz helyes vagy nem helyes csinálni? Miért gondoljuk, hogy ezt bizonyos esetekben rábízhatjuk a testünkre, de más esetekben irányításunk alá kell vonni?
Minél több ítéletünk van arról, hogy a testünknek hogyan kellene "jól" működnie, a test annál nagyobb eséllyel kezd el félreműködni. - Egy ideig megpróbál korrigálni, de mindenki a saját életének irányítója; a mi testünk működéséhez a mi agyunk adja ki az utasításokat. A test pedig engedelmeskedik.
Akkor is, ha a mi fejünkben csupa olyan gondolat van, ami nőiségünknek, a testünk működésének, reakcióinak, kinézetének, vagy aktuális állapotának a folyamatos kritizálása.
Tehát ha az agyban megjelenő "utasítás" az, hogy "elcseszett vagyok nőként", "miért nem tud normálisan kinézni és normálisan működni a testem", "mekkora szívás ez az élet", vagy akár az önsajnálat, az áldozat vagyok attitűd, akkor a test bizony ezeket az utasításokat is végrehajtja. Minél többször adunk a testünknek ilyen "utasítást", a folyamat annál inkább fokozódik, és a test egyre több tünetet produkál, mert kizökken abból, ahogyan alap esetben működnie kellene.

Az endometriózis például a termékeny korú nők egyre gyakoribb betegsége, és már serdülőkorban is jelentkezhet. Igen fájdalmas betegség, mely jelentősen kihat az érintettek és családjuk életminőségére. Nagyon sok nő érintett (sajnos egyre több), és sokan nem is tudják, mi az, amivel küzdenek.
Kialakulásának oka nem ismert. Ám érdekes megfigyelés, hogy a "mindent kibírok, mindent túlélek, bármiből talpra állok - ha kell, egyedül is" gondolkodásmódú nők közül sokkal többen érintettek, mint azok, akiknek ott a könnyedség és az öröm a női minőség és a testük elfogadása kapcsán. (Csoda tehát, hogy egyre gyakoribb az előfordulása?!)

Mivel kiváltó oka ismeretlen, így hagyományos orvosi eljárással történő gyógymódja sincs. Műtétek, hormonkezelések, "Ezzel mostantól meg kell tanulnia együtt élni, de tartós tejet azért nyugodtan vehet." viccesnek szánt jótanácsok, és fájdalomcsillapítók tonna számra... - mindez tüneti kezelésként.

Endometriózis esetén a méhnyálkahártya szerű szövet jelenik meg a méhen kívül is, például a bélfalon, húgyhólyagon, hashártyán, petefészekben. Nem tudják, hogyan kerül oda, hiszen elvileg ez nem lehetséges.
Ezután pedig, mivel a méhüregen kívül a ciklus során megvastagodó és leváló nyálkahártya nem tud hogyan „kiürülni” a szervezetből, felszaporodik, és gyulladásokat, összenövéseket, csomókat, cisztákat okoz.
(Ami aztán mint ördögi kör, nyilván még több ítéletet és utálatot generál saját testünk, női minőségünk, értékességünk kapcsán.)

Személyes érintettség miatt bőven van tapasztalatom arról, milyen súlyos tünetekhez és diagnózisokhoz vezethet az, ha folyamatosan önmagunkat bántó, kritizáló gondolat-monológok futnak a fejünkben.
És arról is, hogy a megoldás abban áll, hogy megváltoztatjuk azt, ahogyan az életünkről, önmagunkról, a testünkről, az értékességünkről, a női/férfi minőségünkről és a velünk szemben támasztott vélt vagy valós elvárásokról gondolkozunk.

A megoldás tehát "bármi" lehet, ami abban segít, hogy az életedben több öröm és könnyedség legyen, és hogy egy szeretetteljes, elfogadó viszony alakuljon ki önmagad felé, amelynek része az is, hogy megengeded magadnak, hogy akként élj, ahogyan valóban szeretnél.
Ez persze egy folyamat, de már egy fél év alatt is hatalmas változások érhetők el, ha az ember tényleg meghozta azt a döntést, hogy elég abból, ami eddig volt, és bármibe is kerüljön, megkeresi azt, hogy mi más lehetséges azon túl, ami eddig az ő valósága volt.

Segíthet az öröm projekt:
Miből szeretnél többet az életedbe, mi tesz boldoggá, mire mondanál igent, és mi az amitől eltávolodnál?
Egy új hobbi, egy sport, a környezeted megváltoztatása, a téged körülvevő emberek megválogatása, több idő a természetben, terápiák, konzultációk, kezelések, valami új dolog megtanulása, megújulás akként aki vagy és aki lehetnél…
Pontosan tudod te ott legbelül, hogy merre van a következő lépés a megoldás és az örömtelibb létezés felé (még ha a teljes folyamatot nem is látod előre.)

Nekem a kulcs a mozgásos terápia, a kifejezetten nőiséget előcsalogató mozgásformák, és az önmagamról való gondolkodásom teljes átalakítása volt (a pszichológia és az Access Consciousness eszköztárának segítségével). Így én ezt szoktam ajánlani, és ezzel szoktam segíteni a hozzám forduló édesanyáknak is, és kiskamaszaiknak vagy a már lassan felnőtt gyermekeiknek is. De nincs egy mindenkire alkalmazható recept. Mert nem vagyunk egyformák.

Amit én mostanában elsőként "előhúzok a zsebemből" bármilyen testi tünet esetén, az egy kérdés a testemhez, hogy mit szeretne ezzel mondani nekem, és egy energetikai kezelés, amit futtatni tudok a saját testemen is.
Van két Jolly Joker kezelés is (a Bars és az MTVSS). Ezek kifejezetten arra szolgálnak, hogy az életünk félreműködéseit (elakadásokat) és a testünk félreműködéseit (betegségeket, testi diszkomfort érzéseket) kiváltó okokat (a fejünkben futkosó gondolatokat és nézőpontokat arról, hogy mi a rossz és hibásan működő bennünk - amiket aztán a testünk utasításként értelmez és végrehajt) kezdi el feloldani és eltörölni.
Így a test újra a megfelelő működés irányába tud elmozdulni. Olyan mintha egyfajta újraindítást kaphatna, és visszakaphatja a "gyári beállításokat". ~20-30 kezelés már visszaadhatja a testünknek a választás lehetőségét.

Szóval ÖRÖM PROJEKT, ÖRÖM PROJEKT, ÖRÖM PROJEKT!!! Keresd azt, ami örömet ad! Keresd és választd azt, ami érted van! Ahol azt érzed, önmagad lehetsz! És add ajándékba gyermekednek ezt, mint "alapvetés", amit ő is választhat.

Previous
Previous

Az erőszak megszüntetése önmagad elfogadásával kezdődik

Next
Next

Vannak-e gonosz gyerekek