Csúszdához kikötözött, megharapott, szorongó gyerekek

Mindennapos tapasztalat, hogy egyre több a szorongó, önmagát szeretettel elfogadni nem tudó, önbizalom hiányos tanuló. 
Sajnos ez oda vezet, hogy agresszióval reagálnak akár a legkisebb konfliktusra is. 

Megharapott gyerekek, mászókához kikötözött gyerekek, lányok hajának levágása, mások nadrágjának/szoknyájának lerángatása, az osztály felbujtása egy duci osztálytárs közös csúfolására…
Bizony, ezek a helyzetek nem kis kihívás elé állítják az agresszív gyermek szüleit is, az agressziót rendszeresen elszenvedő gyerekek szüleit is, magát a gyermeket természetesen, és a pedagógusokat is, akiknek mindezt "meg kellene tudni akadályozni". 

Az agresszió irányulhat kifelé a társak felé, de megnyilvánulhat abban is, hogy valaki önmagát bántja akár szóval (gondolatokkal), akár fizikálisan is. 
Kutatások szerint ma minden ötödik gyermek szorong. És ez csak azoknak a száma, akiknél a szorongás már olyan mértéket ölt, hogy diagnosztizálva lesz.
A következményeket pedig mindannyian látjuk, ha szétnézünk akár az iskolákban, akár a felnőtt társadalomban…

A szakirodalom többféle gyermekkori szorongásos zavart különböztet meg. A legismertebbek a szeparációs szorongás, a teljesítményszorongás, vagy a poszttraumás stressz-zavar, de ők is átélhetnek például pánikrohamokat, lehetnek specifikus fóbiáik (pl. túlzottan félnek a pókoktól, bogaraktól, vagy a villámlástól, dörgéstől), általános mindenre kiterjedő szorongásuk, vagy csupán társas helyzetben jelentkező fokozott félelmük. Az, hogy a gyermekünknél a szorongásnak mely fajtája alakul ki, sok mindenen múlik, többek között azon, hogy van-e a családban valakinek hasonló nehézsége, milyen környezeti-szociális hatások érik a gyermeket a mindennapokban, milyen életeseményeket él át (pl. válás, költözés, haláleset, betegség, baleset, szorongó szülők…), milyen a személyisége, temperamentuma. A különféle szorongásfajtáknak azonban hasonlóak lehetnek a kiváltó okai és a kezelése is.

A gyerekek azonban nem azért traumatizálódnak, mert bántották (vagy úgy érezték, hogy bántották) őket, hanem azért, mert teljesen magukra maradtak ezzel az élménnyel. - A trauma nem az, ami velünk történt, hanem az, ami bennünk zajlik a történtek hatására.
De kapcsolatokban sérülünk, kapcsolatokban gyógyulunk. Van tehát eszköz a kezünkben, amivel segíthetjük a gyerekeket.

Munkám fő célja, hogy szeretnénk minél több mindenkinek segítséget kínálni ahhoz, hogy képesek legyenek kezelni a belső feszültséget, az elvárásokat, a megfelelési kényszert kiváltotta szorongást, a stresszt, a kirekesztéstől-kiközösítéstől-magánytól való félelmet.
Rengetegen eszköztelennek érzik magukat azzal kapcsolatban, hogyan kezeljék az elszenvedett lelki megrázkódtatásokat, vagy a másoktól elszenvedett testi agressziót, abuzálást, vagy hogy hogyan kommunikálják azt, ha másvalamit szeretnének, mint amit az aktuális helyzetben kapnak.

Az egyik legszebb hivatás olyan eszközöket, technikákat, olyan gondolkodásmódot, és legfőképpen olyan elfogadó- és egyben "képessé tevő" szeretetet átadni, mely által egész családoknak, és aztán majd az ő családjaiknak is lehetősége lesz arra, hogy tudatosabban és több örömben élhessék az életüket. 

Az általam (jelenleg) leghatékonyabbnak talált módszer ehhez 
az energiákkal, 
az energiák és a testi működések összekapcsolásával, 
az energetikai kezelésekkel történő munka.
És ez nem is annyira földtől elrugaszkodott, mint hinnénk, hisz minden energia, amit nem tudunk megfogni - igazából az is, amit meg tudunk, de ez egy mélyebb téma.

Ezek a módszerek segítséget jelentenek a teljesítmények fokozásában is, hogy mindenki előhozhassa magából a rejtett képességeit. Azokat is, amelyek létezéséről azelőtt talán nem is tudott. Majd kamatoztassa ezeket, felismerve, hogy minden probléma és kihívás valójában egy lehetőség, ha jól használjuk.

Az Access Bars kezelés például legnagyobb örömömre nemsoká egy újabb általános iskolában, valamint egy családoknak és hajléktalan férfiaknak átmeneti otthont nyújtó, illetve társadalomba történő visszailleszkedésüket segítő alapítvány mindennapjainak is része lesz két most körvonalazódó együttműködésnek köszönhetően.
Egyszerűen csodálatosnak tartom ezt a lehetőséget! És ez valószínűleg még csak a kezdet.

A Barok a fejen lévő 32 pontot jelentik, melyek gyengéd érintésével minden elképzelés, hiedelem, elhatározás, ítélet elengedhető, amely az adott életterületen akadályoz.
Amikor a Bar-okat futtatják, az agyhullámok lelassulnak, ezáltal egy nyugodt, relaxált állapot jön létre.

De tulajdonképp minden konzultáción, terápiás fejlesztésen, kezelésen vagy tanfolyamon a megfogható (testünk) és megfoghatatlan (érzéseink, gondolataink, megtapasztalásaink, vágyaink, képességeink, személyiségünk/kisugárzásunk - melyek tulajdonképp energiák) együttes alakításával dolgozunk, és érjük el a kívánt változást. Legyen ez mozgásos terápia, a test energetikai kezelései, állatasszisztált támogató beszélgetések...

Nagy szeretettel várom akár kezelésekre, akár a tanfolyamokra azokat a tizenéveseket is, akik szeretnének nyugodtabbak, vidámabbak lenni, vagy kialakítani környezetükkel olyan viszonyt, amire eddig csak vágytak, de nem sikerült nekik. Olyan fiatalokat, akik szeretnék csökkenteni a mindennapi stresszt, és javítani akarnak az iskolai teljesítményükön.


Miben segíthetnek ezek a módszerek?
- a stressz csökkentése
- testünkkel való kapcsolatunk, annak irányítási képességének fokozása
- a mentális, érzelmi, fizikai és energetikai blokkok oldás
- a tudatossági szint emelkedése (tehát van ráhatásom arra, hogy milyen az életem)
- a koncentráció fokozása, jobb teljesítmény
- egészségi állapot javulása
- mély relaxáció megteremtése
- a kapcsolatok rendezése, javulása
- a gyerekek iskolai eredményeinek javulása, jobb szociális kapcsolatok
- könnyedebb befogadás és nagyobb nyitottság a kiteljesedésüket támogató lehetőségek befogadására

Az, aki nem csak ilyen erőbe-nyugalomba-és képességbe emelő alkalmakra érkezik, de a tanfolyamokon, workshopokon is részt vesz, a fenti változások megtapasztalásán túl képessé válik ezeket a saját életében önállóan is alkalmazni, és emellett számos egyéb, a tanfolyamon elsajátított szóbeli és gondolkodásbeli módszerrel megtanulja azt is, hogy hogyan reagáljon a számára „stresszes” és addig kihívást jelentő helyzetekben, és hogy hogyan vezesse le könnyedén a belső feszültségét, ami a külvilág elvárásai és ítéletei miatt keletkezik benne.

Egyre nagyobb szükség van arra, hogy képesek legyünk a saját életünket minden külső körülménytől függetlenül olyanná teremteni, amit élni érdemes!

Previous
Previous

Amikor a test és a lélek biztonságért kiált: avagy a stressz inkontinencia

Next
Next

Az erőszak megszüntetése önmagad elfogadásával kezdődik